You are currently viewing VOICES NOVEMBER 2022

VOICES NOVEMBER 2022

Ноември-тој чудесен месец, кога веќе започнуваме да се припремаме за Божиќ.

Во тие припреми за најдобриот дел од годината за некои луѓе, започнува и сезоната на филмови. Не знаете кој да го погледнете? Темата на месецот може да ви помогне за тоа, некои од класичните македонски филмови. Во ова месечно издание исто така ќе најдете што ќе се случи со планетата која ја нарекуваме дом ако не ги почитуваме некои од препораките да бидеме еко-пријателски настроени кон животната средина. Ова издание не може да биде повеќе Јин и Јанг, ќе стекнете нови познавања за Пивото и како да се отрезните.

Годината приврѓува со тоа што некои од нашите волонтери ќе се збогуваат со прекрасното Скопје. Оваа година беше исполнета со нови искуства, личен развој и размени кои, како ВЦС волонтер ми беа овозможени. Не сум роден као Балканец меѓутоа ќе го напуштам со чувство како таков. Ова секако не е Збогум на Македонија туку ќе се видиме пак. Сега е време да се започне ново поглавје во животот и да се види какви планови иднината ќе ми донесе.

Жозе Родригез

VOICES November 2022 PDF