You are currently viewing Повик за волонтер во Германија!

Повик за волонтер во Германија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтер (18–30 години), од Македонија за учество на долгорочен ЕСК проект ESC in Social Media at NaturKultur e.V во Германија.

Место: Бремен, Германија
Период:  01.05.2023 – 30.04.2024 (12 месеци)

За проектот:
Главна цел-уредување на нашите социјални медиуми, креирање бази на податоци за различни медиуми и пишување блогови, објави и фотографии-сето тоа додека учите и ги развивате вашите вештини.

Повеќе информации: ТУКА
Проект партнер: NaturKultur and KulturHaus (Германија)

Технички деталиПроектот е финансиран од „Еразмус+“, така што сите патни трошоци (до 275 €) ќе бидат покриени во согласност со прописите на програмата. Сместување, осигурување, месечен џепарлак и храната се обезбедени како и часовите по јазик се обезбедени.

Како да аплицирате?

  1. Пополнете го формуларот за апликација на англиски јазик —> Формулар за апликација
  2. Закачете го вашето CV на англиски јазик во формуларот за апликацијата.
  3. Пополнете го формуларот за апликација на Naturkultur Webpage

Краен рок за аплицирање: 6.11.2022

Пријавените кандидати ќе бидат известени по истекот на крајниот рок кога ќе биде направен конечниот избор.