You are currently viewing (English) VOICES MAY 2022

(English) VOICES MAY 2022

Благодарноста е уметност да се ценат работите што ги имаме во животот. Не само тоа, може да се каже дека да се биде благодарен е начин на живот, каде што човек е способен да го цени она што го има, наместо она што му недостасува.

Секојдневно од природна смрт умираат 200.000 луѓе, а денес вие не бевте еден од нив.
Многу е лесно и вообичаено да се жалиме, бидејќи ни е во природа да го правиме тоа.
Но, наместо да се жалите колку ви бил долг денот на работа, колку сте уморни, да немате Wi-Fi, време или било која друга типична работа, бидете благодарни. Бидете благодарни за овој момент, за луѓето околу вас и ресурсите што ги имате. Без разлика на вашата животна ситуација, важно е да останеме позитивни кон сè што ни го претставува животот. Сето тоа е дел од патувањето.

Ако се фокусирате на она што го немате, никогаш нема да имате доволно. Дали вашата чаша е полуполна или полупразна? Можеби не сфаќате, но веројатно го имате она што многу луѓе не го знаат. Вие сте она што другите не се. Вие сте незаменливи.

Се будиш наутро. тоа е нов ден. За што си благодарен?

Ferran Mortes McLellan

VOICES May 2022