You are currently viewing VOICES Март 2023

VOICES Март 2023

Март – месец за славење на жените и дневната светлина! Додека го менувате часовникот и подготвувате добредојде на пролетта, не заборавајте, сепак, да уживате во последните минути од зимата, бидејќи речиси е готова!

Погодете што е ценет дел од балканската култура, па дури и здраво доколку пиете одговорно и во мали дози? Доколку не сте сигурни, заземете удобна поза и едуцирајте се, читајќи ја статијата „Ракија – Магијата на Балканот“. Или, ако сте повеќе за филмови, дознајте ја рецензијата за филмска адаптација на „All Quiet on the Western Front“.

Како што се приближува Денот на жената, совршено време е да се фокусирате повеќе на еднаквоста. Можеби сте заинтересирани за женско претприемништво? Или можеби сакате да ги скршите табуата за абортусот. Погледнете го овомесечното издание на „Воисес“ и не заборавајте да го промените часовникот – овојпат без оправдување зошто доцните на работа.

Се надевам дека ќе го извлечете најдоброто од овој месец полн со светлина!

Катарина Веијо

март 2023