ВОИСЕС Февруари 2021

ВОИСЕС Февруари 2021

Нов почеток

На сите добри работи мора да им дојде крајот. Мојата едногодишна мисија при Европскиот солидарен корпус во рамките на Волонтерски Центар Скопје е речиси завршена. Тоа беше посебна година во една исклучителна организација и во уникатен контекст. Да се ​​живее во центарот на Скопје и да се биде член на тимот на ВЦС беше многу инспиративно за мене. Но, на крајот на краиштата, крајот може да значи и почеток на она што следува… Нели? Новата зора може да има различни форми. Од една страна, можете, на пример, да посветите време за ваш личен развој. А, што е со уметноста? Би можеле и да помислите на сосема нова насока во вашиот професионален пат. Да погледнеме подалеку од актуелниот тежок контекст, што би рекле за опцијата да заминете некаде надвор?

Во рамките на ова прекрасно едногодишно искуство, магазинот „Воисес“ беше предводник на мојата мисија. Наше најголемо задоволство е да ви подготвиме ново издание и среќни сме кога успеваме во тоа. Ова февруарското може да ве однесе далеку и да ве направи и посреќни и поинформативни!

П.С. На списокот со задачи што треба да ги реализирам, стоеше потсетник за 14 Февруари – Денот на вљубените. Ајде да направиме една кратка анкета: дали првенствено би го дефинирале „празникот“ како кич, комерцијална операција или и двете?

Жул Штрифлер

ВОИСЕС Февруари 2021 PDF