Повик за обука во Унгарија!

Волонтерски Центар Скопје бара учесници (+18 години од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат во обука „UnlockeD“ во Холоко, Унгарија. Место: Холоко, Унгарија Датум:11.03 – 18.03.2023 За проектот: "UnlockeD" е 7-дневна обука која има за цел запознавање и практична работа со иновативна методологија за решавање проблеми и начин на размислување (Дизајн размислување), која започнува и завршува…

0 Comments

Повик за обука во Германија!

Волонтерски Центар Скопје бара учесници (+18 години од Македонија), кои што ќе сакаат да учествуваат во обука “Self-Care in Youth Work” во Германија. Место: Остерхолц Шармбек, Германија Датум: 02.03 - 10.03.2023 За проектот: "Self-care in youth work" е проект за грижа за себе, проблеми со менталното здравје, управување со стресот и нивна поврзаност со младите, младинската работа…

0 Comments

Светлата европска иднина

Да, беше навистина предизвикувачки да се организира настан со педесетина физички учесници во период на олабавување на мерките и се уште недоволна доверба дали го победивме „Ковид-19“. Но, тие прекрасни млади личности заслужија да добијат шанса да ги презентираат во живо своите проекти со кои го променија општеството на подобро. Работеа напорно изминатите 15 месеци…

0 Comments

Call for Training Course in Albania!

Волонтерски Центар Скопје бара 1 учесник (18-35 години) од Македонија, кој што ќе сака да учествува во тренинг курсот „Volunteering connecting communities“ во Дуреш, Албанија. Место: Драч, Албанија Датум: 02.10-11.10.2020 !! Можни се и измени на датумите од проектот зависно од постоечката ситуација со COVID-19 Тренинг курсот има за цел да го поддржи професионалниот развој…

0 Comments