Повик за волонтер во Франција!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18–30 години) за учество на долгорочен или краткорочен ЕСК-проект „Volunteering with Hors Pistes“ во Франција. Место: различни локации во Франција Период: долгорочно: почнувајќи од септември 2024 година (9-12 месеци) / краткорочно: почнувајќи од јули/август 2024 година (2 месеци) За проектот: Темите на долгорочните проекти се разновидни: образование, социјална инклузија, мобилност на младите,…

0 Comments

Вториот дел од незаборавното искуство. Младинска размена „No Hate Speech: Step 2“ во Љубојно.

После 10 години, Волонтерски Центар Скопје повторно е домаќин на меѓународен проект во Преспанскиот регион. Од 11 до 20 јуни годинава, во Љубојно ја организираме младинската размена за проектот: „Без говор на омраза: Чекор 2 / No Hate Speech: Step 2“, на која учествуваат над 30 учесници од Македонија, Хрватска, Словенија, Португалија, Данска и од…

0 Comments

EVS/ESC Opportunities waiting for YOU !!!

ВЦС е во потрага по Македонци кои сакаат да волонтираат во: -Краткорочен проект во Солидарниот Корпус на проектот: „Зајакнати од природата-природата како основа на самостојниот напредок, креативност и соработка“. На овој краткорочен проект волонтерите ќе работат со заштитени видови на птици во национален парк во Унгарија. Место: Хортобаги, Унгарија Позиции 2 Датум: 01-30 Септември 2019…

0 Comments