Повик за волонтери во Литванија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18–30 години) за учество на долгорочен ЕСК-проект “Volunteering opportunities” во Литванија. Место: Вилнус и Тракај, Литванија Период: 20.07.2024 – 20.07.2025 (12 месеци) За проектот: Проектот нуди волонтерски можности за неколку организации-домаќини (hosting) – различни организации имаат различни одговорности и активности. Преку неформалната едукација и работилници, волонтерите ќе имаат можност да организираат…

0 Comments

Повик за волонтер во Германија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтер (18-30 години) за учество на долгорочен ЕСК проект под наслов: “ESC at Kultur Vor Ort e.V.” во Германија. Место: Бремен, Германија Датум: 05.09.2023 – 31.08.2024 (12 месеци) Повеќе за проектот: Дали имате љубов кон уметноста и работа со деца? Дали се грижите за социјалните закони и креирање на инклузивни услови за сите? Овој…

0 Comments