„Училиштето се среќава со компаниите“

По одржувањето на Модул 2 за училишни координатори, кој се имплементираше со физичко присуство, Волонтерски Центар Скопје ги организираше и спроведе завршните модули од проектот „Училиштето се среќава со компаниите“. Во периодот од 19-27 Август 2021 година, се одржаа тренинзите за училишни координатори наменети за професори од стручните училишта од цела Македонија. Со тренинзите повторно…

0 Comments

Запознајте ја Антонија, првиот ЕСК-волонтер во Златан Сремац!

„Ако сакате да летате-отфрлете сé што ви тежи“. Започнувам со оваа мисла бидејќи пред четири дена се најдов во сосема нова земја и започнувам ново поглавје овде.

0 Comments

Welcome Blanca, our new VET student from Spain

Здраво! Јас сум Бланка од Шпанија (Барселона), моментално престојувам во Македонија, живеам прекрасен живот, ги уживам сите придобивки што оваа земја може да ги понуди и откривам нова култура и нов начин на живот за првпат, учам да живеам со себе си и со моите Еразмус пријатели што ги запознав кога дојдов овде. Се чувствувам…

0 Comments

ВОИСЕС Октомври 2020

Здраво уште еднаш, Поздрав од Скопје! Во 2003 година, талентираниот композитор Метју Белами од Кембриџ напиша: „Нашето време истекува“. За ова октомвриско издание, ве покануваме да размислите со нас за времето во неговото широко значење, односно со нашето меѓународно друштво на пишувачи. Ангела брилијантно ја истакнува фасцинантната природа на сезоните: познати по нивните бесконечни обновувања…

0 Comments