Повик за Семинар во Босна и Херцеговина

Волонтерски Центар Скопје бара 3 учесници (18+ години) од Македонија за учество на Семинарот “Sexual and Gender based violence among youth” во Босна и Херцеговина. Место: Сарево, Босна и Херцеговина Датум: 13.05–22.05.2022 За проектот: Семинарот „Sexual and Gender based violence among youth“ во рамките на проектот Еразмус+ “It has to be love” има за цел да ги едуцира…

0 Comments

Семинар во Сараево: “Volunteering connecting communities 2.0”

Волонтерски Центар Скопје учествуваше на крајната десиминација на проектот “VCC - Volunteering connecting communities 2.0" со 4 претставници, во Сараево, Босна и Херцеговина. Семинарот беше организиран од организацијата “Mladi Volonteri" во периодот од 18-23 февруари годинава при што нашите учесници имаа за можност да учествуваат во крајната цел од проектот, односно да ја претставаат работата…

0 Comments

Повик за младинска размена во Босна и Херцеговина!

Волонтерски Центар Скопје бара 4 млади луѓе и 1 лидер на групата (16-30 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат на младинската размена ”Rural Youth Business for Social Change“, што е дел од проектот “Youth, Business, Better”. Посебно се охрабруваат младите луѓе од руралните средини да се пријават на повикот! Место: Сараево, Босна и…

0 Comments

Повик за Тренинг Курс во Босна и Херцеговина!

Волонтерски Центар Скопје бара 5 млади луѓе и младински работници (18+) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат во ”Volunteering connecting communities 2.0“. Место: Сараево, Босна и Херцеговина Датум: 24.5 – 31.5.2021 !! Можни се и измени на датумите од проектот зависно од постоечката ситуација со COVID-19 Овoj тренинг има за цел да обучи 20 младински…

0 Comments

Call for participants for seminar in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina!

Волонтерски Центар Скопје има потреба од 4 Македонци кои сакаат да учествуваат заедно со млади луѓе од Албанија, Романија и Србија во семинарот „Volunteering connecting communities“ Сараево, Босна и Херцеговина. Место: Сараево, Босна и Херцеговина Датум: 16.12. - 23.12.2019 Накратко за проектот: Овој проект има за цел да го зголеми потенцијалот на младите на полето…

0 Comments