Лажни вести, вистински пријателства

Интернетот истовремено е и благослов и клетва. Зошто? На хартија, интернетот ни нуди лесно да се поврземе со луѓето, да играме игри, и исто така нуди пристап до стотици информации. Но во реалноста, многу од работите што ги читаме на интернет се сомнителни па дури и смешни во споредба со вистинската ситуација. Во 21виот век…

0 Comments

Annual Report 2020

Секоја година ВЦС ви нуди нешто ново-нови проекти, идеи, луѓе, предизвици. Она што останува исто е дека ние сме посветени на нашата работа и заедничка соработка со младите низ цела Европа, го промовираме волонтерството и донесуваме можности за секого. Несомнено годината 2020 беше посебна. Covid-19 пандемијата имаше влијание на целиот свет. Луѓето од постојани патувања…

0 Comments

Annual Report VCS 2017

Доколку сакате да дознаете нешто повеќе за нас и активностите кои ги реализиравме на локално и меѓународно ниво изминатата година, како и да добиете некои идеи и да се вклучите во идните активности (креирање на младински политики, обуки, тренинзи, младински размени, работилници, филмски вечери, конференции, НВО саемот и многу повеќе) погледнете го нашиот годишен извештај…

0 Comments