Дозволете тишината да ви зборува – сознанија од Лагуепи, Франција

Дискусиите за оформување на младите умови беа значајна тема во последниве години, особено во областите поврзани со образованието. Давањето простор за креативно истражување, емоционално изразување и слобода да се нурнете во активности се чини дека се во сржта на ефективниот развој на младите. За моја среќа, ми беше дадена можност да ги истражам овие концепти…

0 Comments

Повик за волонтер во Романија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтер (18-30 години) од Македонија за учество на долгорочен ЕСК проект под наслов: “Jump to life” во Романија. Место: Рамницу Валчеа, Романија Датум: 3.06.2024 – 3.04.2025 (10 месеци) Повеќе за проектот: „Jump to life“ е волонтерски стаж од 10 до 12 месеци во која AIDE нуди неформални активности во реонот околу Валчеа…

0 Comments

Call for participants for Training Course in Czech Republic!

Волонтерски Центар Скопје бара тројца учесници од Македонија кои би сакале да учествуваат на тренинг-курсот „Changemaker 3.0” во Чешка Република заедно со претставници од Унгарија, Латвија, Чешка, Естонија, Франција, Шпанија, Велика Британија и Германија. Место: Адамов у Брна, Чешка Република Датум: 28.09. - 08.10.2020 !! Можни се и измени на датумите од проектот зависно од…

0 Comments