Правење музика од отпад – КА2 проект Musicling

Во септември 2021 година ние започнавме интересен КА2 проект со интернационални партнери: Musicling  - Социјално претприемништво со рециклирани инструменти. Проектот беше развиен помеѓу партнери од Шпанија, Италија, Грција и Македонија. Целта беше младината да развие вештини за нивната иднина преку креативност и уметности, конкретно преку музика и изработка. Уште еден клучен елемент беше да се…

0 Comments

Повик за мобилност во Шпанија!

Волонтерски Центар Скопје бара 6 учесници (+18 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат во мобилноста “Musicling: Recycled Instruments” во Шпанија. Место: Гандија (Валенсија), Шпанија Датум: 24.10 – 30.10.2022 За проектот: Целта на проектот „Musicling“ е да го зајакне претприемачкиот дух на младите преку зајакнување на нив со потребните знаења, алатки и меки…

0 Comments