Дигитално радио на заедницата за вклучување и различности кај младите: Поткасти

Развивање вештини за користење радио и паметни телефони за да се крене гласот и да се унапреди позицијата во општеството беше целта на младинската размена што се одржи во Љубојно, Македонија од 22-28.08.2024. Дваесет млади и младински работници од Македонија, Исланд, Белгија и од Данска ги истражуваа минатото, сегашноста, митовите, звуците, обичаите и традицијата на…

0 Comments

Платформа за е-учење F.O.R.Z.A.

Истражете ја нашата иновативна платформа за е-учење, исполнета со вредно знаење, фасцинантни совети и искуства. Откријте го светот на можности за учење преку Еразмус+ КА2 „Fewer Opportunities Re-thinking Z to A F.O.R.Z.A.“ проектот. Модули: Модулот 1 опфаќа професионална употреба на камери и камери на паметни телефони, оптимизација и прилагодување на видео и звук за создавање…

0 Comments

SOUP sharing

Дали би сакале по една „Чорба“ со нас? Во изминатите две години имавме задоволство да бидеме дел од еден извонреден проект: „Soup sharing“. Разменувавме мислења со партнерите, инспириравме промена во заедницата и јадевме превкусна чорба. Сега дојде време да одиме понатаму. Со цел да ве поведеме низ концептот на „SOUP“ и да ве инспирираме да…

0 Comments

Од идеја до реалност: проект кој ги инспирира жените ширум Европа

(English) Within "Promoting Women Environment Entrepreneurship" project, we organized 15 webinars in three languages and reached the number of almost 400 participants. During the webinars, we covered topics from three e-courses that are available on the dedicated online platform. We discussed topics like business technology, social and environmental entrepreneurship, and entrepreneurial finance.

0 Comments

Правење музика од отпад – КА2 проект Musicling

Во септември 2021 година ние започнавме интересен КА2 проект со интернационални партнери: Musicling  - Социјално претприемништво со рециклирани инструменти. Проектот беше развиен помеѓу партнери од Шпанија, Италија, Грција и Македонија. Целта беше младината да развие вештини за нивната иднина преку креативност и уметности, конкретно преку музика и изработка. Уште еден клучен елемент беше да се…

0 Comments