Повик за волонтери во Романија!

Волонтерски Центар Скопје бараволонтери (18–30 години) за учество на долгорочен ЕСК проект под наслов “Eastern Partnership Volunteering Program” во Романија. Место: Букурешт, Романија Период: јануари - јуни 2024 (5 месеци) За проектот: Секој месец, тимот на COSI ќе избере тема, согласно со календарот на ОН, поврзана со човековите права, солидарност, волонтерство, активно граѓанско учество, инклузија, меѓукултурно прифаќање,…

0 Comments

Повик за младинска размена во Хрватска!

Волонтерски Центар Скопје бара 5 учесници (18-30 години) и 1 лидер на групата (+18 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат на младинската размена „Stop motion, not rights!“ во Хрватска. Лидер на групата ќе учествува и во подготвителната посета пред младинската размена. Место на младинската размена: Планинарскиот дом Омановац, Пакрац, Хрватска Место на подготвителната посета: Липик,…

0 Comments

Повик за обука во Грција!

Волонтерски Центар Скопје бара учесници (+18 години од Македонија), кои што ќе сакаат да учествуваат на обука „C.U.T.E - Colorful United Training of Empowerment“ во Грција. Место: Стратони, Халкидики, Грција Датум: 30.08 – 10.09.2023 За проектот: „C.U.T.E - Colorful United Training of Empowerment“ има за цел да им помогне на младите работници да се едуцираат на…

0 Comments

Повик за волонтери во Романија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18–30 години) за учество на долгорочен ЕСК проект под наслов “Eastern Partnership Volunteering Program” во Романија. Место: Букурешт, Романија Период: јуни - јануари 2023 (7 месеци) За проектот: Секој месец, тимот на COSI ќе избере тема, согласно со календарот на ОН, поврзана со човековите права, солидарност, волонтерство, активно граѓанско учество, инклузија, меѓукултурно прифаќање,…

0 Comments

Повик за тренинг курс во Турција!

Волонтерски Центар Скопје бара 4 учесници (18+ возраст) кои сакаат да учествуваат на тренинг курсот “ Youth Empowerment and HUMAN RIGHTS (Y.E.A.H.!)” во Турција. Место: Кемер, Анталија, Турција Датум: 1.03.-7.03.2022 !! Можни се евентуални промени на проектните датуми што ќе зависат од моментната ситуација со „Ковид-19“ !! !! Согласно барањето на организацијата-домаќин, учеството на тренингот…

0 Comments