Learning by speaking – German Classes in the city park

Конверзациските часовите по германски водени од нашите волонтери Крис и Клариса продолжуваат! Оваа среда навечер вежбавме германски во Градскиот Парк со учесници од Македонија, Германија, Велика Британија, Полска и Турција. Игравме некои комуникациски игри, се запознавме со нашиот најнов учесник и уживавме во уште еден летен ден. Сакате да ни се придружите? Вторник, 27.07 во…

0 Comments

Лето, сонце и часови по германски во градскиот парк

  Во среда навечер, германските волонтери Крис и Клариса од ВЦС го организираа нивниот прв разговорен час по германски јазик лице в лице! На еден од најтоплите денови во Скопје оваа година, учесниците од Македонија, Германија, Полска, Италија, Азербејџан и Ерменија се собраа во Градскиот парк. Со студена вода и сладолед тие ја преживеаја топлината…

0 Comments