Повик за младинска размена во Бугарија!

Волонтерски Центар Скопје бара 10 учесници (18-25 години) и 1 лидер на групата (+18 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат на младинската размена „Green Point“ во Бугарија. Место: Кранево, Бугарија Датум: 03.09 – 09.09.2023 За проектот: Проектот „GREEN POINT” ќе се фокусира на подигање на свеста на младата генерација, дебатирајќи за климатските промени, разговарајќи за поспецифични решенија…

0 Comments

Повик за волонтер во Полска!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтер (18–30 години) за учество на долгорочен ЕСК-проект „Gdańsk Ecological Volunteering Center“ во Полска. Место: Гдањск, Полска Период: 5.07. – 31.12.2023 (6 месеци) За проектот: Проектот е создаден како резултат на потребата да се активира локалната заедница да дејствува во полза на глобалните предизвици, чии негативни ефекти ги чувствуваме (или наскоро…

0 Comments