Од пиксели до профит: Чекори до монетизација на дигиталната уметност

Што е потребно за да се стане дигитален уметник и како да се заработи од тоа? Одговорите се тука! Со гордост ви ја претставуваме брошурата „Од пиксели до профит: Чекори до монетизација на дигиталната уметност“, подготвена во рамките на проектот DALI 4 YOUTH преку програмата Еразмус+, а имплементиран од Ici & Ailleurs од островот Реунион,…

0 Comments

Повик за обука во Данска!

Волонтерски Центар Скопје бара учесници (+18 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат во обука “Digital Community Radio for Youth Inclusion and Diversity” во Данска. Место: Архус, Данска Датум: 11 - 16.03.2023 За проектот: Обуката има за цел да им обезбеди на учесниците (младинските работници) компетенции за работа со млади луѓе, како и…

0 Comments