Запознајте ја Виждан од Франција!

Јас сум Виждан, но блиските ме викаат Виж. Имам 26 години и доаѓам од западниот брег на Франција. Моето потекло е од Мароко и од Алжир. Сакам уметност, музика и сакам да мислам дека сум многу креативна личност. Според мојата магистерска диплома, јас сум експерт за дигитална стратегија и производство. Порано работев во голема фирма,…

0 Comments

Повик за младинска размена во Македонија!

Волонтерски Центар Скопје бара 5 учесници (18-30 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат на младинската размена „Re-inventing Community Radio in the Smartphone Era“ во Македонија. Место: Скопје, Македонија Датум: 25.09 – 1.10.2023 За проектот: Проектот има за цел преку обука и размена на добри практики да ги зајакне и изгради компетенциите на…

0 Comments

Call for participants for Training Course in Cyprus!

Волонтерски Центар Скопје бара 3 Македонци/ки кои би сакале да учествуваат заедно со луѓе од Кипар, Хрватска, Шпанија, Португалија, Италија, Полска, Романија, Бугарија, Грција и Летонија на тренинг курсот "Developing digital competences for young entrepreneurs -  DDC4YE'' во Кипар   Место: Ларнака, Кипар   Датум: 22.04 - 29.04.2020   За проектот: Примарната цел на проектот…

0 Comments