You are currently viewing Запознајте ја Виждан од Франција!

Запознајте ја Виждан од Франција!

Јас сум Виждан, но блиските ме викаат Виж. Имам 26 години и доаѓам од западниот брег на Франција. Моето потекло е од Мароко и од Алжир.

Сакам уметност, музика и сакам да мислам дека сум многу креативна личност. Според мојата магистерска диплома, јас сум експерт за дигитална стратегија и производство. Порано работев во голема фирма, но сакав да најдам работен простор со подлабоко значење. Го сакам она што го работам, па да го работам тоа што го знам најдобро и тоа за добра цел е мојата животна кауза.

Отсекогаш сум сакала предизвици и секогаш сакав да одам во странство, но ја чекав совршената можност; одењето во Македонија во тимот на ВЦС беше токму такво. Можност да раснеме и да помогнеме во градењето на посилно општество за младите. Создадете повеќе можности и шанси да сонувате и да научите за самиот живот. Ова е она што јас се стремам да го направам.

Виждан Браими

*Во рамките на програмата Еразмус+ ВЕТ (Стручно образование и обука), Виждан ќе го изврши својот практичен ангажман во нашата канцеларија.

Организација-испраќач: Cercle de Qualité