Reinventing Community Radio in the Smartphone Era

Радиото и паметните телефони се елементи на две различни епохи, кои за помладите генерации како да се разделени со светлосни години. Но, барем еднаш и тоа во минатиот септември - тие два различни света се сретнаа на едно место и време како работна тема на младинската размена за проектот: „Re-inventing Community Radio in the Smartphone…

0 Comments

Повик за младинска размена во Македонија!

Волонтерски Центар Скопје бара 5 учесници (18-30 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат на младинската размена „Re-inventing Community Radio in the Smartphone Era“ во Македонија. Место: Скопје, Македонија Датум: 25.09 – 1.10.2023 За проектот: Проектот има за цел преку обука и размена на добри практики да ги зајакне и изгради компетенциите на…

0 Comments