Повик за волонтер во Полска!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтер (18–30 години) за учество на долгорочен ЕСК-проект „Gdańsk Ecological Volunteering Center“ во Полска. Место: Гдањск, Полска Период: 5.07. – 31.12.2023 (6 месеци) За проектот: Проектот е создаден како резултат на потребата да се активира локалната заедница да дејствува во полза на глобалните предизвици, чии негативни ефекти ги чувствуваме (или наскоро…

0 Comments

„DigiTime“ во Шведска

Декември 2022 година во Варберг, Шведска. Учесниците кои доаѓаа од осум земји (Бугарија, Италија, Турција, Португалија, Македонија, Полска, Романија и Шведска) имаа шанса да научат и споделат вештини и знаења за климатските промени и дигиталното раскажување приказни за време на младинската размена „Digital Storytelling: DigiTime“ од 3 до 9 декември 2022 година. Преку различни гледишта…

0 Comments

Повик за тренинг курс во Босна и Херцеговина!

Волонтерски Центар Скопје бара 2 учесници (+18 години) од Македонија за учество во тренинг курсот "Short videos as a tool for online and offline campaigns in order to prevent violence in youth relationships" како дел од проектот #YOUTHTOO во Босна и Херцеговина. Место: Сараево, Босна и Херцеговина Датум: 20.10-29.10.2021 !! Можни се евентуални промени на…

0 Comments