ВОИСЕС Октомври 2020

Здраво уште еднаш, Поздрав од Скопје! Во 2003 година, талентираниот композитор Метју Белами од Кембриџ напиша: „Нашето време истекува“. За ова октомвриско издание, ве покануваме да размислите со нас за времето во неговото широко значење, односно со нашето меѓународно друштво на пишувачи. Ангела брилијантно ја истакнува фасцинантната природа на сезоните: познати по нивните бесконечни обновувања…

0 Comments

VOICES October 2019

Беше Октомври во Земјата на Сонцето точно 2019 година. Традиција на земјата беше бабите и дедовците да се грижат за внуците додека нивните родители одеа на работа и заработуваа за живот. Бабите и дедовците им раскажуваа приказни на своите внуци, отткако ќе завршеа со училишните задачи и ги успиваат во нивните гнезда. Ние се обидуваме…

0 Comments

VOICES September 2019

На летото му се ближи крајот, деновите почнуваат да стануваат се пократки и топлината во којашто уживавме (или не мачеше) чекор по чекор се пресликува во ладна зима или есен. Па, животот продолжува и секој крај вклучува почеток на нешто ново. Еве, ново издание на VOICES! Како и во претходните изданија, ние ви претставуваме голема…

0 Comments