Повик за волонтер во Полска!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтер (18–30 години) за учество на краткорочен ЕСК проект под наслов “EUROBACKYARDS 11” во Полска. Место: Бидгошч, Полска Датум: 19.07 - 04.09.2022 За проектот: Темата на проектот е серија културни и едукативни состаноци кои се спроведуваат под отворено небо од европски волонтери заедно со национални волонтери. За време на активности со деца и…

0 Comments

ПОВИК ЗА ВОЛОНТЕР НА ОДОБРЕН ЕВС ПРОЕКТ ВО ТУРЦИЈА!

Почитувани, Ви објавуваме повик за ЕДЕН волонтер на одобрен  ЕВС проект во Анкара , Турција  со наслов”Nesil FEST ″ во организација на партнер организацијата System&Generation  во регионот на Анкара, Турција, со времетраење од 2 месеци (01.06.2018- 30.07.2018). Детали за проектот ”Nesil FEST ″ Tasks of the volunteers: Representing his/her culture during cultural events, Organizing workshops…

0 Comments

(Македонски) ПОСЛЕДЕН ПОВИК ЗА ВОЛОНТЕР НА ОДОБРЕН ЕВС ПРОЕКТ ВО УНГАРИЈА!!!

Почитувани, Ви објавуваме повик за Едно слободно место за ЕВС волонтер од Македонија, на проект со наслов”Media and communication” Hang-Kép Egyesület, Sound-Picture Association во Дебречен, Унгарија времетраење од 12 месеци (15.05.2018-14.05.2019). Детали за проектот во “Media and communication”: The volunteers will be working with the members of the association in taking photos, preparing short videos, animations on…

0 Comments

(Македонски) ОТВОРЕН ПОВИК ЗА ВОЛОНТЕРИ НА ОДОБРЕНИ ЕВС ПРОЕКТИ ВО РОМАНИЈА!!!

Почитувани, Ви објавуваме повик за ЕВС волонтери на веќе одобрени проекти во Романија, во прилог можете да ги најдете потребните информации: Едно слободно место за ЕВС волонтер од Македонија, на проектот “Europe Online”-во Арад, Романија со времетраење од 6 месеци (01.04.2018 – 31.08.2018). Детали за проектот “Europe Online”- The following activities will be done in…

0 Comments

(Македонски) Повик за волонтери за ИТФ „Лица без маски“ 2018!

Интернационален театарски фестивал(ИТФ)„Лица без маски“ е единствениот во Македонија, кој секоја година нуди интернационални театарски претстави кои се со предзнакот, алтернативни, експериментални и работени од независни театарски работници и компании ширум светот. Целта на фестивалот е да се покажат новите театарски тенденции, алтернативниот театарски израз како опозит на стереотипните форми на државните театри и воедно…

0 Comments