You are currently viewing Call for volunteers in Turkey!

Call for volunteers in Turkey!

Волонтерски Центар Скопје е во потрага по волонтери од Македонија да земе учество на ЕСК проектот „SPORT FOR SOCIAL SUPPORT “ во Турција.

Место: Анталија, Турција
Датум: Јули – Септември 2020

!! Можни се и измени на датумите од проектот зависно од постоечката ситуација со COVID-19

Проектот се однесува на Природата, Caretta Carettas (морски желки), крајбрежното подрачје и морето. Промоција на овој проект преку Социјалните мрежи, фотографирање, локални работилници и кампањи…

За повеќе информации: INFOPACK

Технички детали:

Проектот е финансиран од ЕРАСМУС +, така што сите патни трошоци (до 275 евра) ќе бидат надоместени според прописите на ЕРАСМУС +. Сместување, осигурување, месечен џепарлук и храната се обезбедени.

Апликација:

Испрати мотивационо писмо одговарајќи на следниве прашања:

Кој си ти? Колку години имаш? Зошто сакаш да учествуваш? Како ќе допринесеш за проектот? … И испратете CV (на англиски јазик) на vcs_contact@yahoo.com

Краен рок за аплицирање: 03.08.2020