You are currently viewing VOICES July 2020

VOICES July 2020

„Танцот е скриената страст на нашата душа“ – Марта Грахам

Овој месец танцувањето е нашата страст. Тоа е чудесен начин на изразување, да се ослободите од стрес и да заборавите на сѐоколу вас. Времето на изолација изминува, имавте ли доволно време да погледнете во своето внатрешно „Јас“, да ги увидете вашите мисли и сништа, можеби да размислите какви навистина сакате да бидете?

Разгледајте што се случуваше во светот на Еразмус+, најдете мотивација и храброст да ги проширите вашите искуства на полето на волонтерството, бидејќи ние се грижиме, ние делуваме, па можете и вие, исто така!

И доколку овој свет и оваа планета не ви се доволни, не вознемирувајте се. Од НЕЈЗИНАТА приказна ќе откриете што правевме во вселената, и потоа што сегашноста и иднината можат да понудат, проследено со интересни замисли од нашето модерно општество и култура. Запознајте се со Светот на Аниме и непознатите територии на Венециите.

Уживајте во вашето лето, читајте ВОИС ЕС и не заборавајте да ја задржете Гордоста!

PDF: VOICES July 2020