You are currently viewing Call for participants for Training Course in Cyprus!

Call for participants for Training Course in Cyprus!

Волонтерски Центар Скопје бара 3 Македонци/ки кои би сакале да учествуваат заедно со луѓе од Кипар, Хрватска, Шпанија, Латвија, Франција, Португалија, Литванија, Полска, Србија и Грција на тренинг курсот “Stitching to Explore: Introducing Etextiles in non-formal education” во Кипар.

Место:

Ларнака, Кипар

Датум:

06.05.2020 – 10.05.2020

За проектот:

Со овој тренинг курс имаме за цел да ја иновираме младинска работа со воведување нови практики засновани врз комбинацијата на изработка на текстил со компјутерско програмирање и електроника, исто така и размена на мислења за нестручна работа како појавен педагошки пристап, особено изработка на е-текстили како начин за зајакнување на женското учество во неформални образовни активности, а потоа сензибилизирање на младинските работници кон иницијативи околу електронската DIY и дигитална култура.

Учесниците…

– мора да бидат повеќе од 18 години

– младински работници

– млади луѓе заинтересирани за целите на овој проект и кои се подготвени да споделат што ќе научат во нивните соодветни организации

 

Проектот е финансиран од ЕРАЗМУС +. Сместувањето и храната ќе бидат обезбедени. Има уплата за учество од 40 евра, што треба да се плати во готово за време на тренинг курсот.

За повеќе детали проверете го Инфо-пакетот!

Аплицирај сега! Испратете биографија и мотивациско писмо (на англиски) со одговори на следното: Кои сте вие? Колку години имате? Зошто сакате да учествувате на овој проект? Како може да придонесете на овој проект?

…до: vcs_contact@yahoo.com

!!! Краен рок за аплицирање: 26.01.2020 !!!