Повик за младинска размена во Естонија

Повик за младинска размена во Естонија

Волонтерски центар Скопје бара 5 учесници (18 – 25 години) и 1 младински лидер (18+) од Македонија за учество во младинската размена „Be an Agent of Change“ во Естонија. Младинскиот лидер ќе треба да учествува APV (Advanced Planning Visit) од 8 до 10 октомври во Тарту!

Место: Вилјанди, Естонија
Датум: 26.10. – 03.11.2021

!! Можни се евентуални промени на проектните датуми што ќе зависат од моментната ситуација со ,,Ковид-19”, како и ограничувањата што одредени земји имат за влез на македонски државјани.

За проектот:
За време на проектот, ќе работиме на подобрување на односите со природата и како да ги мотивираме младите да бидат поактивни во својата заедница и пошироко. Екипираме луѓе со знаење, млади со волја и заедно ќе направиме да се случат големи работи.

За повеќе информации: Infopack

Партнер на проектот: Noored Ühiskonna Heaks

Технички детали:
Проектот е финансиран од „Еразмус+“, така што сите патни трошоци (до 275 €) ќе бидат покриени во согласност со прописите на програмата. Сместувањето и храната се обезбедени. Има придонес за учество од 20 € што треба да се плати во готово по пристигнувањето.

Како да аплицирате?

 1. Испратете емаил на: vcs_contact@yahoo.com
 2. Наведете го името на проектот во предмет (на пр. Апликација за “Be an Agent of Change“)
 3. Претставете се накратко и наведете за кој проект сте заинтересирани
 4. Закачете го вашето CV на англиски јазик
 5. Закачете го мотивационото писмо на англиски, со одговори барем на сл. прашања:
  • Кој сте вие?
  • На која возраст сте?
  • Зошто сакате да учествувате?
  • Како може да придонесете за проектот?

Краен рок за аплицирање: 25.09.2021

Пријавените кандидати ќе бидат известени по истекот на крајниот рок кога ќе биде направен конечниот избор.