You are currently viewing Повик за младинска размена во Франција!

Повик за младинска размена во Франција!

Волонтерски Центар Скопје бара 7 учесници (18-30 години) и 1 лидер на групата (+18 години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат во Младинската размена „Bon Appétit“ во Франција.

Место: Кадуен, Франција.
Датум: 1.09 – 22.09.2021

!! Можни се и измени на датумите од проектот зависно од постоечката ситуација со COVID-19

За проектот: Проектот има за цел да ја промовира културната разновидност, да го поттикне разбирањето на другиот и практиката на меѓукултурен дијалог преку откривање на навиките и традициите на храна во четири европски земји. Секоја национална група ќе има седум млади учесници на возраст меѓу 18-30 години и еден младински лидер (+18 год.)

За повеќе информации: ИНФО-ПАКЕТОТ

Партнер на проектот: Solidarités Jeunesses

Технички детали:

Проектот е финансиран од ЕРАСМУС +, така што сите патни трошоци (до 275 евра ) ќе бидат надоместени според прописите на ЕРАСМУС +.  Храната и престојот ќе бидат обезбедени.

Како да аплицирате?

 1. Испратете емаил на: vcs_contact@yahoo.com
 2. Наведете го името на проектот во предмет (на пр. Апликација за “ Bon Appétit“)
 3. Претставете се накратко и наведете за кој проект сте заинтересирани
 4. Закачете го вашето CV на англиски јазик
 5. Закачете го мотивационото писмо на англиски, со одговори барем на сл. прашања:
  • Кој сте вие?
  • На која возраст сте?
  • Зошто сакате да учествувате?
  • Како може да придонесете за проектот?

Краен рок за аплицирање: 12.08.2021

Пријавените кандидати ќе бидат известени по истекот на крајниот рок кога ќе биде направен конечниот избор.