Повик за младинска размена во Бугарија!

Повик за младинска размена во Бугарија!

Волонтерски Центар Скопје бара 4 млади учесници (18 – 30 години) и 1 младински лидер (18+) од Македонија кои сакаат да учествуваат на младинска размена “Online media presence: Let’s fight hate speech and discrimination” во Обзор, Бугарија.

Место: Обзор, Бугарија.
Датум: 08.09- 18.09.2021 

!! Можни се измени во однос на датумот на одржување на проектот зависно од актуелната COVID-19 ситуација !!

Повеќе за проектот: На проектот, 30 учесници од различни земји ќе создадат безбедна средина за младите на Младинската размена со цел да го прошират своето знаење за различните типови на социјални медиуми, како да создадат атрактивна содржина, како безбедно да сурфаат, како да се борат против говорот на омраза на интернет, што би сакале да го нагласиме како голем проблем на општеството.

За повеќе информации: INFOPACK

Партнер на проектот: Human Resource Development Centre

Технички детали:
Проектот е финансиран од Еразсмус+, значи сите патни трошоци (до 180 евра) ќе бидат покриени согласно со Еразмус+ регулативите. Сместувањето и храната се обезбедени.

Како да се пријавите:

1. Испратете емаил на: vcs_contact@yahoo.com
2. Наведете го името на проектот во Предмет (пр. Апликација за “Online media presence: Let’sfight hate speech and discrimination“)
3. Претставете се накратко и истакнете за кој проект сте заинтересирани
4. Закачете го вашето CV на англиски
5. Закачете го вашето Мотивациско писмо на англиски со одговор на следните прашања:

    • Кој сте вие?
    • На која возраст сте?
    • Зошто сакате да учествувате?
    • На кој начин ќе допринесете за проектот?

Краен рок за пријавување: 30.08.2021

Пријавените кандидати ќе бидат известени по истекот на крајниот рок кога ќе биде направен конечниот избор.