You are currently viewing Повик за волонтер во Италија!

Повик за волонтер во Италија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтер (18–30 години) за учество на долгорочен ЕСК проект “ESC in Casa Santa Chiara” во Италија.

Место: Болоња, Италија
Период:
12 месеци (што е можно поскоро)

За проектот:
Волонтерот ќе биде одговорен за подготовка на активности за интеграција на корисниците на „Casa Santa Chiara“ – Центарот за лица со посебни потреби и од него се очекува да работи рамо до рамо со членовите на персоналот во некои секојдневни заеднички активности (работилници, физичка активност, надворешни активности и специјални настани, екскурзии итн).

Повеќе информации:  ТУКА
Проект партнер: YouNet

Технички детали:
Проектот е финансиран од „Еразмус+“, така што сите патни трошоци (до 275 €) ќе бидат покриени во согласност со прописите на програмата. Сместувањето и храната, како и часовите по јазик се обезбедени.

Како да аплицирате?

  1. Пополнете го формуларот за апликација на англиски јазик —> Формулар за апликација
  2. Закачете го вашето CV на англиски јазик во формуларот за апликацијата.

Краен рок за аплицирање: 9.02.2023

Пријавените кандидати ќе бидат известени по истекот на крајниот рок кога ќе биде направен конечниот избор.