You are currently viewing Добредојде за Аника од Финска

Добредојде за Аника од Финска

Здраво, јас сум Аника, доаѓам од Хелсинки, Финска и ќе престојувам два месеци во Скопје, односно ќе волонтирам во Волонтерски Центар Скопје. Откако дипломирав минатата пролет и имав време за нешто ново во мојот живот, решив да одам по можноста за волонтирање. Работам во областа на документарната фотографија и фоторепортерството. За време на волонтерскиот период сакам да запознавам интересни луѓе и да научам за оваа земја. Би сакал што повеќе да патувам во Македонија и на Балканот.

Освен фотографирањето, сакам да се качувам на високи места и да трчам во шума. Колку што уживам во природата, љубопитен сум и за градскиот живот во Скопје. Само прашај ме и јас ќе одам да танцувам со тебе!

Бидејќи повеќе сонувам отколку да очекувам работи, сакам да се забавувам со нови луѓе и да стекнам нови искуства. Како можност за работа, сакам да го проширам моето поле на професија на наставни работилници и кон повеќе самонасочена работа во фотоновинарството со повеќе меѓународно искуство.

Аника Питканен