You are currently viewing VOICES Фебруари 2023

VOICES Фебруари 2023

Февруари е граница помеѓу зимата и пролетта. – Тери Гилеметс

Дојде време да се збогуваме со студената зима и да ја дочекаме пролетта со раширени раце! Именуван по Фебруус, античкиот бог на прочистувањето, февруари е месец за освежувачко пролетно чистење. Искористете ги последните недели од долгите ноќи за да ги погледнете ѕвездите – ако можете да видите некоја! Прочитајте го „светлиот свет“ за да дознаете зошто гледате на навидум празно небо.

Со наближувањето на Денот на вљубените, можеби ќе се најдете меѓу вљубените. За да ја изберете вистинската личност, вашето чувство во стомакот е од суштинско значење! Денес, многумина од нас имаат некоја дигитална помош кога се обидуваат да договорат состанок. Тиндер или Бамбл, силно го сменијанашиот начин на запознавање. Ако сакате да дознаете повеќе за нив, прочитајте за: „Тиндер – добра можност или ризик за нашето идно општество?“.

Ајде сите да уживаме во краткото време што го имаме во февруари!

Тамина Шулце & Анџелина Бернд

VOICES PDF