Повик за волонтери во Романија!

Волонтерски Центар Скопје бараволонтери (18–30 години) за учество на долгорочен ЕСК проект под наслов “Eastern Partnership Volunteering Program” во Романија. Место: Букурешт, Романија Период: јануари - јуни 2024 (5 месеци) За проектот: Секој месец, тимот на COSI ќе избере тема, согласно со календарот на ОН, поврзана со човековите права, солидарност, волонтерство, активно граѓанско учество, инклузија, меѓукултурно прифаќање,…

0 Comments

Топло добредојде за Камелија од Франција!

Здраво, јас се викам Камелија, имам 21 година и доаѓам од Лил, Франција. Дојдов во ВЦС на 9 месеци преку проектот Civic Service. Откако дипломирав во насоката на комуникација, сакав да се одморам пред моите магистерски студии. Да станам волонтер во ВЦС беше навистина важно за мене бидејќи сакам да бидам корисена за време на…

0 Comments