VOICES August 2023

Веќе е август... Дали некогаш сте се запрашале од каде потекнува името на овој месец? Месецот август е именуван по Октавијан Август (Caesar Octavianus Augustus), првиот император на Рим. „Аугер/Auger“ на латински значи „да се зголемува, расте“. Каков одличен месец за инспирација! Натписот на нашата Клое „Заминување и збогување: неизбежниот чекор во волонтирањето“, која е…

0 Comments