Од идеја до реалност: проект кој ги инспирира жените ширум Европа

(English) Within "Promoting Women Environment Entrepreneurship" project, we organized 15 webinars in three languages and reached the number of almost 400 participants. During the webinars, we covered topics from three e-courses that are available on the dedicated online platform. We discussed topics like business technology, social and environmental entrepreneurship, and entrepreneurial finance.

0 Comments

Правење музика од отпад – КА2 проект Musicling

Во септември 2021 година ние започнавме интересен КА2 проект со интернационални партнери: Musicling  - Социјално претприемништво со рециклирани инструменти. Проектот беше развиен помеѓу партнери од Шпанија, Италија, Грција и Македонија. Целта беше младината да развие вештини за нивната иднина преку креативност и уметности, конкретно преку музика и изработка. Уште еден клучен елемент беше да се…

0 Comments

Young Geeks – Get Empowered with Entrepreneurial spirit, Knowledge and Strategies

Овие млади пропатуваа низ 5 држави: Албанија, Македонија, Сицилија, Грција, Турција со проектот "Get Empowered with Entrepreneurial spirit, Knowledge and Strategies" на кој повеќе од 100 млади разменија искуства, традиции, се стекнаа со претприемачки дух, знаење и стратегии, научени лекции, многу стекнати пријателства. 1 Првиот тренинг-курс, Корча, Албанија (28.06-2.07.2021) На проектот "Young Geeks" партиципираат 40-ина…

0 Comments

Call for participants for Training Course in Cyprus!

Волонтерски Центар Скопје бара 3 Македонци/ки кои би сакале да учествуваат заедно со луѓе од Кипар, Хрватска, Шпанија, Португалија, Италија, Полска, Романија, Бугарија, Грција и Летонија на тренинг курсот "Developing digital competences for young entrepreneurs -  DDC4YE'' во Кипар   Место: Ларнака, Кипар   Датум: 22.04 - 29.04.2020   За проектот: Примарната цел на проектот…

0 Comments