You are currently viewing Shake it, shake it or just move

Shake it, shake it or just move

Волонтерски Центар Скопје има чест да ви претстави уште еден проект од КА2 програмата, каде тимот на ВЦС е еден од водечките во развојот и во реализацијата. Тимот се состои од пет млади луѓе кои со помош на организацијата ќе бидат оние кои ќе ги иницираат активности и настаните.

Ова не е вообичаен проект за здравје и активен живот, напротив, „Shake a leg, together” има за цел да допре до што повеќе луѓе во Македонија, Литванија, Словенија, Турција и во Унгарија и да ги охрабри да бидат физички активни на било кој начин, да ги информира за придобивките од физичката активност, како и да помогне во идејата физичката активност да се направи што попривлечна. Како шлаг на тортата, тимот на SALT ќе цели да достигне и ќе се стреми кон подобрување и работа на менталната и психолошката страна на вежбањето и општата благосостојба. Освен тоа, ќе им овозможи на учесниците да ги споделат нивните реалности и да вклучат луѓе од нивните локални заедници да бидат активни и да почнат да се движат. Се надеваме дека ќе има „ефект на пеперутката“ и почетокот ќе биде во земјите-учеснички на овој проект, а потоа ќе се прошири низ целиот свет. Проектот има пет активности и две мобилности за учесници, како и многу локални настани.

Волонтерски Центар Скопје ги охрабрува сите да станат физички активни и да се грижат за себе и за своето здравје. Овој проект ќе овозможи многу можности да се придружите, па со нетрпение очекуваме да се видиме и да се запознаеме.