You are currently viewing Call for the Youth Exchange “Are you media literate? YES!” in Malatya, Turkey

Call for the Youth Exchange “Are you media literate? YES!” in Malatya, Turkey

Волонтерски центар Скопје бара 7 учесници и 1 лидер на групата од Македонија кои сакаат да учествуваат заедно со млади луѓе од Бугарија, Италија, Србија и Турција на младинската размена  “Are you media literate? YES!“ во Малатија, Турција.

Место: Малатија, Турција

Датуми: 23-30 април 2020 година

За проектот:

   “Are you media literate? YES!” е 8-дневна младинска размена која ќе ја зголеми вашата медиумска писменост и ќе ги развие вашите способности за препознавање на пропаганда, пристрасност на медиумите, неточни извештаи и дезинформации. Ќе ги подобрите вашите аналитички капацитети за дигитални / социјални медиуми, вашето критичко размислување и активно вклучување.

Ќе бидете вклучени заедно со други млади луѓе од други националности во овој проект. Ќе бидете повеќе свесни за медиумската писменост и ќе развивате критичко размислување помеѓу младите луѓе кои доаѓаат од земјите учеснички или они кои до кои ќе биде допрено преку Интернет, 4 нови идеи за проекти кои ќе бидат развиени во предлози, нови медиумски содржини создадени од младите за време на младинската размена, со цел да се подигне свеста за медиумската писменост и критичко размислување, преку страната на Фејсбук за проектот и преку каналите на организациите кои учествуваат во проектот.

Информации за учесниците:

    • Треба да бидат од 18 до 25 години

    • Заинтересирани за медиумска писменост, критичко размислување и програмата Еразмус +

    • Може да комуницираат на англиски јазик

    • Може целосно да учествуваат во програмата од почеток до крај

Проектот е финансиран од ЕРАЗМУС + програмата, така што сите патни трошоци ќе бидат надоместени според прописите на ЕРАЗМУС + (275 – евра за Македонија). Храната и престојот ќе бидат обезбедени.

За повеќе детали, проверете го:

и испратете мотивационо писмо одговарајќи на следниве прашања:

Кој сте вие? Колку години имате? Зошто сакате да учествувате? Како ќе придонесете за проектот?

… И CV (на англиски) на: vcs_contact@yahoo.com

Краен рок за аплицирање: 05.03.2020