You are currently viewing New Music and Tapes Are not Dead! Workshops about Music by Koen ter Heegde

New Music and Tapes Are not Dead! Workshops about Music by Koen ter Heegde

Ако си навлезен во музиката, не пропуштај ја шансата да се придружиш на двете работилници за ДЈ, сопственик на издавачка куќа,организатор на фестивалот и ЕВС волонтерот Коен.  Двете работилници ке завземат место во канцелариите на Волонтерскиот Центар Скопје, лоциран на Eмил Зола 3 – 2/3, блиску до рампата во Кисела Вода. Сите се добредојдени за да се придружат. Работилниците ќе бидат на Англиски јазик, но без грижи нашата главна тема овде е за музиката. Ако имате некакви прашања слободно прашајте не на маил vcs_contact@yahoo.com или на фејсбук Facebook event New Music and Tapes Are not Dead! Работилница за музика од страна на Коен Тер Хедџ.

Информации за работилницата
Вторник 29. Ноември; 17:00 – 18:00
Учејќи за новата музика која најверојатно и ќе ја сакаш (и барајќи ја)
Музикологист,концерт-и организатор на фестивал, сопственик на издавачка куќа, ДЈ и Скопје ЕВС волонтер, извонредниот Коен ќе зборува и ќе пушта музика, пробувајки да најде барем три нови бендови/музичари за сите кои ќе присуствуваат и на кои најверојатно ќе им се допадне тоа. Без разлика дали се работи за пеач/текстопишувач, музика на гитара, електронска музика, трипхоп или индихоп; Коен сака да зборува за музиката и да го сподели своето знаење и неговата колекција.важен аспект е како да се најде, и како да се “добие” на вашиот mp3 плеер или iPod.
Вторник 1. Декември  17:00 – 18:00
Изгубената Уметност на правење на компилација ленти
Секако  компилацијата касети се нешто што сега се памети само во филмовите или во носталгичните мисли на луѓето родени во раните 80ти. Сеуште е тешко да се изрази твојата љубов, благодарност или пријателство со листа на специјално селектирани песни, а кој што не си ги слушнал, да покажеш како се чувствуваш. И како што Џон Кјузак казал во High Fidelity: “Сега правењето на добра компилациона лента е многу суптилна уметност. Многу не и да правите.Прво и основно користите нечија друга поезија за да се изразите.Ова е деликатна работа. Тешко е да се направи и одзема повеќе време од колку што изгледа . […]Таму има многу правила.”Оваа работилница е за овие правила, пронаоѓајќи ги правите песни и пуштајќи ги истите во право време.