You are currently viewing Од Франција до Македонија пак – добредојде повторно, Иго!

Од Франција до Македонија пак – добредојде повторно, Иго!

Здраво пак!

Јас сум Иго, поранешен краткорочен ЕСК волонтер во ВЦС. Сега имам 19 години, доаѓам од мало село во западниот дел на Франција. Откако оваа година поминав два месеци во Македонија, се вратив на 11 месеци! Работата многу ми одговара, луѓето се фантастични и многу ми недостигаше Македонија.

Сега се вратив на сето тоа и сè уште сум (можеби уште повеќе) решен да го дадам најдоброто од себе за списанието „Воисес“ и заедницата овде. Некои работи едноставно се чувствуваат како што треба и да се биде тука е една од нив.

Во текот на овие месеци се надевам дека ќе научам повеќе за македонскиот јазик и традиции како и ќе се развивам лично и професионално.

Сакам да се заблагодарам на Eurocircle што ми даде можност да бидам волонтер и исто така сакам да се заблагодарам на ВЦС за сè што направија за мене овде.

Чао чао!

Иго Ломеде