You are currently viewing EVS in VCS: Jorinde Joosen

EVS in VCS: Jorinde Joosen

Здраво, јас сум Јоринде, 20 годишна од Антверпен во Белгија. Имам разни хоби како лидер во Chiro (младинско движање) или посета на часови во училиште за пеење веќе 3 години. Навистина е забавно и научив многу. Земам часови од музичките жанрови џез и поп пеење. Во Chiro движењето работам со деца помеѓу 6 и 18 години, поделени во групи според возраста: првата група се ribels, 6 и 7-годишна возраст, втората е клубот за игра (8 и 9 години) и третата група се rakwi, tito, keti I aspi. Навистина е пријатно да се биде активен во работата со нив, да се креира и игра во просториите на движењето и во паркот. Во моето слободно време за уживање сакам да цртам и да излегувам со пријателите. Во Скопје сум само 3 дена и она што го видов од градот е навистина интересно и прекрасно. Се надевам дека и на крајот од ова доживување ќе имам прекрасни спомени.