You are currently viewing Повик за обука во Литванија!

Повик за обука во Литванија!

Волонтерски Центар Скопје бара 3 учесници (18+ години) од Македонија, кои што ќе сакаат да учествуваат на Обуката за проектот “OK not to be OK“ во Литванија.

Место: Вилканастрај, Литванија
Датум: 26.7–2.8.2022

За повеќе информации: ИНФО-ПАКЕТОТ

Партнер на проектот: Generation Echo

За проектот:

Главната цел на овој проект е да се намали стапката на самоубиства во земјите-учеснички, обезбедување на алатки за младинските работници да се справат со младите со самоубиствени намери и да им се зајакнат вештините за организирање активности кои ќе овозможат опуштање на младите, да се научат на поздрави техники за справување со стресот, кои ќе доведат до подобрување на нивниот став и начин на гледање на животот.

Технички детали:
Проектот е финансиран од Ерасмус+, така што сите патни трошоци (до 275 евра) ќе бидат надоместени според прописите на Ерасмус+. Храната и престојот ќе бидат обезбедени.

Како да аплицирате?

  1. Испратете емаил на: vcs_contact@yahoo.com
  2. Наведете го името на проектот во предмет (на пр. Апликација за “OK not to be OK“)
  3. Претставете се накратко и наведете за кој проект сте заинтересирани
  4. Закачете го вашето CV на англиски јазик
  5. Закачете го мотивационото писмо на англиски, со одговори барем на сл. прашања:
  • Кој сте вие?
  • На која возраст сте?
  • Зошто сакате да учествувате?
  • Како може да придонесете за проектот?

Краен рок за аплицирање: 09.06.2022

Пријавените кандидати ќе бидат известени по истекот на крајниот рок кога ќе биде направен конечниот избор.