You are currently viewing Call for participants for TC “Resilience-Motivation-Values-Emotions” in Croatia

Call for participants for TC “Resilience-Motivation-Values-Emotions” in Croatia

Бараме 5 Македонци кои сакаат да учествуваат заедно со луѓе од Грузија, Србија, Италија, Молдавија, Украина, Литванија и Хрватска на меѓународниот тренинг курс”RE-MO-VE – Отпорност-мотивација-вредности-емоции” во Липик, Хрватска.

Место:

Липик, Хрватска

Датуми:

23.08. – 30.08.2019

За проектот:

Областа на младинска работа може да биде стресна и исцрпувачка. Така, системот на стабилна (само-) поддршка е еден од главните столбови на високо квалитетна младинска работа. Целта на овој ТК е да им обезбеди на учесниците знаења и вештини потребни за да се развие издржливост, способности за справување и соодветна реакција во (кризни) ситуации, да се поттикне самосвест и самопочитување и да се развијат практични алатки за да се избегне професионално избувнување.

Партиципатите мора да бидат …

– над 18 год.

– младински работници кои работат со млади на дневна основа *

* И двете: искусни работници и луѓе кои се нови на теренот!

– добро да говорат англиски

 

Тренинг курсот е ко-финансиран од ERASMUS +. Сместување и храна ќе бидат обезбедени. Патните трошоци ќе бидат надоместени до 275, – ЕУР (за Македонија).

+++ За повеќе детали проверете го Инфо пакетот! +++

Пријавете сега: испратете мотивациско писмо одговарање на следниве прашања: Кој си ти? Колку години имаш? Зошто сакаш да учествуваш? Како сакаш да придонесете во проектот?

…и биографија (на англиски јазик!) На: vcs_contact@yahoo.com

!!! Краен рок за аплицирање: 28.07.2019 !!!