You are currently viewing Повик за волонтер во Германија!

Повик за волонтер во Германија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтер (18–30 години), од Македонија за учество на долгорочен ЕСК проект “KulturHaus & Sustainability Volunteer” во Германија.

Место: Бремен, Германија
Период:
Ноември 2022 – Април 2023 (6 месеци)

За проектот:
Главната цел – да помогнеме да ја претвориме градината на младинската куќа во зелен рај и да го направиме одржувањето на куќата поодржливо!

Повеќе информации: ТУКА
Проект партнер: NaturKultur and KulturHaus (Германија)

Технички детали: Проектот е финансиран од „Еразмус+“, така што сите патни трошоци (до 275 €) ќе бидат покриени во согласност со прописите на програмата. Сместување, осигурување, месечен џепарлак и храната се обезбедени како и часовите по јазик се обезбедени.

Како да аплицирате?

  1. Пополнете го формуларот за апликација на англиски јазик —> Формулар за апликација
  2. Закачете го вашето CV на англиски јазик во формуларот за апликацијата.
  3. Пополнете го формуларот за апликација на NaturKultur webpage

Краен рок за аплицирање: Аплицирајте веднаш!

Пријавените кандидати ќе бидат известени по истекот на крајниот рок кога ќе биде направен конечниот избор.