You are currently viewing 4 ВЕТ-студенти пристигна од Шпанија!

4 ВЕТ-студенти пристигна од Шпанија!

Кажете им „Holla“ на новиот шпански тим за VET, кои штотуку пристигнаа директно од Барселона, тие ќе работат во компанија која врши активности поврзани со меѓународни занаети, спортски активности и ИТ помош во канцеларијата на VCS. Сега да ги претставиме:

  • Нил, 19 години, нашиот ИТ човек, ја избира Македонија откако увиде дека првата апликација му е одбиена, откако на интернет виде неколку слики од прекрасната природа и пејсажите и даде можност да се види со свои очи.
  • Аина, 25 години, една од девојките што ќе ја „гледаме“ како тргува со други земји, во 2020 година планираше да ја посети Македонија, но се појави ковид и требаше да се одложи, нејзината љубов кон овој дел од Европа, е толку голема што не би можела повторно да ја пропушти оваа можност да ја посети Македонија.
  • Марта, 18 години, ако сакаш да се занимаваш со нешто поврзано со спорт, таа е девојката со која треба да разговараш. Не планирала да ја посети Македонија, туку дала можност, за да може да посети нова земја
  • Лејла, 19 години, друга од девојките кои ќе работат со меѓународни занаети. На почетокот Македонија не беше во нејзините први опции, но како Нил треба да види со свои очи колку е убава земјата