You are currently viewing Voices June 2020

Voices June 2020

„Умот е како падобран. Најдобро функционира кога е отворен“
– Неговата Светост Далај Лама

Дали некогаш сте доживеале патување низ времето? Последниве месеци ги одбележа голема промена во нашиот секојдневен живот. Сега кога состојбите ширум светот прогресивно се развиваат ние ви предлагаме да вметнете неколку важни елементи: љубопитност и фантазија. Да се навратиме на минатото како подобро би ја разбрале сегашноста. На пример, компјутерите и програмирањето се користат во сите области но како би било да се вратиме наназад во времето и да ја откриеме човечката приказна за искрата која го поттикна сето тоа? Зошто е важно да внесеме емпатија, дијалог и индивидуалност?

Благосостојбата може да биде резултат на повеќе работи. Значително зголемен број на луѓе фотографираат. Како би било, на пример, да му го покажете на пријател нејзиниот или неговиот портрет што сте го сликале во време кога сте уживале заедно и сакате тоа да се запомни? Тогаш ве повикуваме да го погледнете нашиот текст за фотографски совети.

И конечно, зошто да не ги затворите очите, го ослободите умот и погледнете напред? Или да се замислите себе си вклучени во прекугранична соработка некаде во Европа или Блискиот Исток?

Бидете среќни!

Воисес Јуни 2020 pdf