You are currently viewing VOICES JULY 2022

VOICES JULY 2022

Le vent se lève! … Il faut tenter de vivre!* (Le cimetière marin – Пол Валери, 1920)

Сонцето пече, температурата расте, а луѓето бегаат накај морето: добредојдовте во јули! Сега е време да се опуштите, да се забавувате или да уживате во сончање (но внимавајте да не дехидрирате).

Додека сите уживаат во чувството на врел песок под своите нозе, можеби не сте свесни дека песокот е всушност во криза и дека е многу загрижувачки за иднината на нашите градови. Повеќе детали можете да најдете во „ВОИСЕС“.
Ако летото не ви носи позитивни вибрации како на другите, опуштете се. Во ред е, не можете да одите со полн гас секој ден. За да ве утешам, ви предлагам да барате статии за „токсична позитивност“ или „во канџите на тагата.
Дали пушите? Ако е така, има милион причини да престанете да пушите. Ве молам.
Можете исто така да патувате со Тробад – интересен увид во културата на Агрес или да дознаете за Реинкарнацијата на Колумбија и многу други интересни теми во јулското издание на „ВОИСЕС“!

Моето македонско искуство е пред крај, но ќе се видиме (можеби) во иднина!
Се надевам дека летото ви поминува одлично, дека вие и вашето семејство сте здрави и ви посакувам се најдобро!

Хуго Ломедет

*Ветерот се крева! … Мора да се обидеме да живееме! (Гробиштата покрај морето – Пол Валери, 1920 година)

VOICES July 2022 PDF