Повик за волонтер во Полска!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтер (18–30 години) за учество на долгорочен ЕСК проект под наслов “Open Wings” во Полска. Место: Бидгошч, Полска Период: 12 месеци За проектот:  Активно учество во наставата во градинката „У Каролка“ Помагање на институтот „Центар на католичката култура“ со информации за справување со слободното време на младите Активно учество на часовите во градинката „Under…

0 Comments

Повик за волонтери во Литванија!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтери (18–30 години) за учество на долгорочен ЕСК проект “Volunteering opportunities” во Литванија. Место: Вилнус и Тракај, Литванија Период: декември 2022 – декември 2023 (12 месеци) За проектот: Проектот нуди волонтерски можности за неколку организации-домаќини (hosting) – различни организации имаат различни одговорности и активности. Преку неформалната едукација и работилници, волонтерите ќе имаат можност да…

0 Comments

Повик за волонтер во Полска!

Волонтерски Центар Скопје бара волонтер (18–30 години) за учество на долгорочен ЕСК проект под наслов “Open Wings” во Полска. Место: Бидгошч, Полска Период: 12 месеци За проектот:  Помагање нa лица со попречености во „Работилница тераписки центар“ на Фондацијата „Виатрак“. Активно учество во наставата во градинката „У Каролка“ Помагање на институтот „Центар на католичката култура“ со информации за справување…

0 Comments