Со волонтирањето го менуваме својот живот и заедничкото општество

Петнаесетгодишниот јубилеј на Волонтерски Центар Скопје беше одличен повод да организираме панел-дискусија за да го промовираме волонтерскиот дух, но и да укажеме на аномалиите во процесот, законските рамки и потребната поддршка од локалните и државните институции. Како место на настанот го одбравме седиштето на Делегацијата на ЕУ во Македонија, односно „Europe house/Европска куќа“, бидејќи европските…

0 Comments