Светлата европска иднина

Да, беше навистина предизвикувачки да се организира настан со педесетина физички учесници во период на олабавување на мерките и се уште недоволна доверба дали го победивме „Ковид-19“. Но, тие прекрасни млади личности заслужија да добијат шанса да ги презентираат во живо своите проекти со кои го променија општеството на подобро. Работеа напорно изминатите 15 месеци…

0 Comments

„Како го менував општеството“ – пет млади луѓе се ангажираа за различни проблеми во државата

Прочитајте како нашите Петар, Марија, Стефанија, Сара и Јана успеаја да го променат општеството. Тие се дел од проектот: “European Youth at the frontlines of active citizenship: A Roadmap towards a collective South-North-East-West Momentum” (Европските млади во првите редови на активното граѓанство: Патоказ кон колективен југо-северно-источен-западен моментум“, организиран од Волонтерски Центар Скопје, а поддржан од…

0 Comments

Стефанија Стефаноска – Една година подоцна: Како го променив општеството

Една година по започнувањето на активностите во рамките на проектот: „European Youth at the frontlines of active citizenship: A Roadmap towards a collective South-North-East-West Momentum”, организиран од Волонтерски центар Скопје, а поддржан од Европската комисија преку програмите „Ерасмус+“ и „Европските млади заедно“, Стефанија Стефаноска од Прилеп раскажува како и дали го промени општеството кон подобро.…

0 Comments